< Till bloggens startsida

Winter

Hej hej, sitter just nu och lyssnar på gammal rockmusik på ett café med wifi här i Berlin. Befinner mig väldigt centralt, utanför fönstret åker bilarna förbi i en jävla fart. Det har hunnit bli mörkt ute, ja vintern är på väg även här må ni tro. Idag hade vi dock strålande sol när jag tog mig till U-bahn för att åka till jobbet. Jobbade i tre timmar, tyvärr befinner sig pastabaren i källaren på ett köpcenter så jag såg inte mycket av det fina vädret idag! Jag hoppas det blir lika fint imorgon. Jag jobbar numera varje dag i veckan, visserligen bara halvtid än så länge men jag trivs ganska bra med det. Då hinner jag med att göra andra saker på dagarna också! Har hittat en liten, riktigt mysig, bar i närheten där jag planerar att bli stammis... Så himla härligt ställe! Notera att de har ljudbok på toaletten, jag frågar mig fortfarande vad de tänkte där, "Då måste man ju sitta på toan hela kvällen för att få veta hur de slutar!" , var min reaktion på denna uppfinnelse. Mitt lite berusade sinne hann i alla fall förstå att den handlade om en gamal val... (?) 

Snart är det december och därmed julafton. Idag börjar julmarkaderna här nere, överallt är det små ställen med Glühwein och julkrams. Små "jul på liseberg" överallt. Vad har ni där hemma för planer över helgerna? Själv ska jag mysa till det i lägenheten med god mat, efterlängtat sällskap av Josephine. Hon kommer ner den 22 december och stannar ända in i det nya året här i Berlin. Yay! ♥ Jag hoppas att det börjar snöa här snart. Eller inte snart, men lagom till julafton i alla fall. Wi! 
 
 
Bild från förra vintern.

Zimmer 483


 
Hej vänner! Det var bannemig längesedan jag uppdaterade nu, detta beror inte på att jag tappat intresset helt, inte heller för att jag totalt glömt bort er, utan för att lägenheten där jag bor nu inte har något internet alls. Vi jobbar på det... Här är i alla fall två bilder på mitt nuvarande rum. Sänghimmeln införskaffades på IKEA där vi även åt billig älg-pasta, köpte lingonsaft och varsinn klädstång. Annars jobbar jag numera nästan varje dag här i Berlin på en pasta bar. Det går bra, även om det är lite krävande. Kvällarna ägnas åt god mat, sång och gött häng i lägenheten. Vintern har börjat komma här med, och det är både vantar och mössa som gäller om dagarna! Jag har börjat bära min pälsjacka, denna utstyrsel fick en treåring att peka och säga "Affe! Affe!" till sin mor när jag promenerade förbi på väg till U-bahn. Bis nächte Mal, ♥ 

PS. Jasmine skrev precis till mig att Black Veil Brides kommer till Sverige i April, och jag ska med, så då mina vänner och familj, kommer jag hem. Kommer bli awesome! Hihi Överlycklig! 

För att natten är lång

 
Hej Leute, folk! Häromdagen var det Halloween här i Tyskland också, detta firades såklart inte nämnvärt. Ett par barn i monstermasker försökte skrämma oss på stan men det misslyckades när en av de små pojkarna istället började hosta. Några utklädda packade människor på U-bahn och en amerikanare som bestämt sig för att klä ut sig till penis. Trots att firandet var minimalt tog vi tillfället i akt, slog två flugor i en smäll och firade att vi (Karin och jag) fått lägenhet! Det är vuxenpoäng om något, vi fick nycklarna idag och ska börja flytta in imorgon. Wi!  :))) Så gänget gick till en monsterbar vi länge velat gå till. Där blev det dyra oblandade drinkar. Förstår fortfarande inte varför de inte kan blanda sina drinkar på vissa ställen här? En galet konstig men facinerande bar var det, minst sagt. Richtig geil!  På grund av ett oförståeligt fotoförbjud i baren är detta monsterliknande huvud det enda jag kan bjuda på därifrån. Ni som blir sugna får helt enkelt ta er hit och checka in den själva. Tolka gärna föregående mening som en uppmaning att komma och hälsa på, meine Lieben!

Oktober har alltså tagit slut; varit både soligt och grått, mycket sång. Här hittar ni spellistan från oktober. Början på november lär fyllas med nödvändiga IKEA-besök och jobb. Och flytt såklart. Stay tuned! ;) 
 

Simply, because I care.


Ich bin an deiner saite. 
/J 

Jag kan den faktiskt nu ;)

 
 
Jag: "Det är så många ord, det är så många bokstäver. Det är så många bokstäver på SÅ LITE tid." 

Förklaring:  En kväll drack jag och Karin mangodrinkar och sjöng visor på en mexikansk bar i närheten. Att försöka lära sig denna låt tyckte jag dock inte var av det lättaste laget.

RSS 2.0