< Till bloggens startsida

And I think that's where my heart is

 
Lite mer Berlinbilder bara ♥

- Mark Twain

“Writing is easy. All you have to do is cross out the wrong words.”  

Would you make me a cup of tea?

To open my eyes the right way?

 
Fick gulligaste presenten av Josephine förresten. Gamla Söder och en ny mugg till samlingen. ♥

What I do isn't up to you, if the city never sleeps then that makes two

♥ 







  
Frukostbuffé ute efter ett glatt återseende på flygplatsen i ottan. Tjöt och skratt, och ni anar inte hur gött det kändes att kunna snacka svenska igen, och dessutom med en bästavän. Promenader längs världens mysigaste gata i Prenzlauer Berg (norra Berlin) där vi secondhandshoppade, det fanns så mycket fina affärer där att jag dör. Tog en kaffepaus på ett mysigt café någon timma. Det blev så mycket skratt. Gick längs Hackerschermarkt, spendare tid i ytterligare secondhandaffärer. Köpte världens finaste tygpåse. Åkte tillbaka till hotellet där vi tidigare på dagen dumpat alla väskor. Bestämde oss för att äta Döner till middag, ett måste i Berlin och så fruktansvärt gott. På kvällen träffade vi Karin, Björn och en Alexander (alla svenskar) drack drinkar "större än stora ikeaglas" (<--- kan inte bli mer svensk). Riktigt gött häng! Jag beställde en Touchdown, asgod, rekomenderas till er mangoälskare. Sov inte många timmar den natten. Gick upp tidigt, hotellfrukost (♥), gick på Flohmarkt, där köpte jag tre böcker, därav Das Bildnis des Dorian Grey på tyska. Love. Och lite flodhästfigurer. Hihi. Sedan gick vi Unter Den Linden ner till Brandenburger Tor där vi drack asgod Starbucks och spenderade resten av kvällen med att bara umgås, prata, och ha det så jävla gött! Jag saknar redan Berlin. Det är så min stad. Mest fantastiska helgen på länge och jag kommer leva på detta ett bra tag framöver! 

Love


Som får en att säga i natten, jag behöver nått starkare

Hej. Klippte luggen med kökssaxen häromdagen som sagt, lite provosoriskt. Jag ska gå till frisören snart, på riktigt. För just nu har jag olika längd överallt. Fast det gör mig inte så mycket. I övrigt är jag fortfarande lite förkyld men ignorerar det och springer en runda då och då, i alla fall. Annars tittar jag allt för mycket på serier, dricker litervis med te, glädjer mig åt att hösten börjar komma, går promenader, (ikväll ska jag till en asmysig Kneipe, krog, där jag träffade lite chill folk häromdagen. Och jag ska börja packa väskan till Berlin ikväll. Reser tidigt på lördagmorgon, 05:19 går tåget! Herregud vad jag längtar! Puss.

 

Hapiness is like a butterfly, the more you chase it, the more it will elude you.
But if you turn your attention to other things, it will come and sit softly on your shoulder.
 
 

As we go on, we remember

All good times we had together. 




Och i helgen skapar vi nya minnen, Berlin baby, Berlin!

it's silence but not empty

Hej! Idag har vi besök. Gamla människor, morföräldrar. Jag lagade uppskattad mat, lax med rotfrukter. Nu dricker jag gamla söder, letar inspiration långt innifrån och är kreativ! Imorgon är det måndag igen och jag hoppas min förkylning är helt borta då. åh! 




Septemberstrejkar

Hej! Åh vad  jag är trött på denna septemberförkylning nu. Vill att det ska gå över. Jag sitter här i min stora, röda stickde tröja och dricker en kopp te. För kaffe smakar skit när halsen gör ont! Och så är det inte gott att äta något heller, för allting smakar likadant. Blä säger jag bara! I övrigt bestämde sig ett par höstlöv för att anfalla mig när jag lunkade tillbaka från barnens skola imorse. åh, jag älskar höstlöv! Det gjorde min morgon pyttelite bättre. 
 

Kyliga höstpustar



Godmorgon solstrålar! Här börjar hösten närma sig med stormsteg! Idag var det riktigt kyligt ute när jag tog barnen till skolan. Nästan så att jag övervägde mina lovikavantar. åh! ♥ I övrigt är jag fortfarande förkyld, men det börjar ge med sig nu så det känns lite lättare allting. Blir ju verkligen tusen gånger jobbigare när feberdrömmarna sätter igång. Då vill jag bara ligga hemma i MIN säng. Såklart! Igår sov jag bort hela dagen... Vaknade halv tre. Mest i hopp om att bli lite friskare till idag. Och ser man på, det gick ju finnemang!  Jag ska strax göra mig iordning för dagen och bege mig till en första Pilates timma, är lite nervös, hoppas jag hittar dit. Jag har kartan i högerhanden! Oroa er inte, jag ska inte cykla vilse... Det ska samtidigt bli gött att faktiskt göra någonting annat än att bara traska runt här ensam hela dagarna. Måste ju försöka skapa mig en vardag här nu också. Och trots hemlängtan och saknad ska jag verkligen ge det här den största chansen. Håll tummarna för mig idag, och var positiva! Puss! 

10 September

 
Lite hemmaspamorgon.
 
Hej! Vaknade imorse med lika mycket ångest som igår. Den dagen var en känslomässig katastrof. Men jag försöker hålla mig sysselsatt, för att undvika att ha för mycket tid att tänka. Idag var det jobbigt att kliva upp klockan sex, och jag var dödstrött. Tog mig i alla fall upp, fixade frukost osv. och tog med barnen till skolan. Sen gick jag hem igen, sov en halvtimma. Sedan behövde jag en uppfräshning, så har spenderade de första timmarna av dagen med att ta ett varmt bubbelbad, lägga in ansiktsmask, måla naglarna och titta på några avsnitt Gossip Girl. Sedan åkte jag ner till stan och kikade runt lite. Gick in på turistbyrån och snodde åt mig ett par broschyrer - måste hitta något att göra -  sedan kom huvudvärken och jag drog hem. Lade mig i sängen och då brast det. Det blev Gossip Girl och skype med några kära. Saknar svenska höstpustar och tedrickande hos Elin lite för mycket. 

Sedan hämtade jag barnen men huvudvärken tog över lite för mycket så satte dem framför Nintendo idag. Sedan kom en kompis till dem över, så de leker där nere, ibland är det ganska skönt att slippa leka med dem just idag. Eftersom jag mår som jag mår. Ikväll tänkte jag bara däcka i sängen framför nästa sängon av Gossip Girl. Och förhoppningsvis vakna lite piggare imorgon! Tschüssi! 

I-landsproblem och "kulturkrockar"

♥ Kuddarna i Tyskland är jättestora, kvadratiska och fulla med luft. Visserligen bomull också men mycket luft. Jag sover just nu på fyra stycken. 

♥ Det finns inga decilitermått, vilket gör mig galen när jag ska laga mat/baka! 

♥ Vanliga kryddor och matvaror som: Kardemumma, Filmjölk, Bikarbonat och Bulgur. Finns inte. (I alla fall inte här där jag bor) 

♥ Barnen fuskar varje gång vi spelar spel och hittar på egna regler under spelets gång. Kanske inte ett problem, men det är väldigt irriterande. 

♥ Jag har infört knäckebröd i familjen och de envisas med att smöra på FEL SIDA. 

♥ Vi har en klocka som vi ringer i när det är mat. (En sån gamaldags mackapär). Den är mittemot mitt rum och varje helg klockan 09:00 är detta min väckningssignal. Sova ut finns inte i deras värld. 

♥ Matvanorna är annorlunda, här erbjuds socker i mägnder och ibland äts det även kaka istället för lunch. Vår svenska middagsmat är ersatt av det traditionella Abendbrot och barnen ber alltid om etwas süsses, något sött.

♥ Fördommen om att alla tyskar älskar älgar är dessutom sann, här har de hela huset fullt av älg-gossedjur. De har alla "svenska" namn som: Pelle, Carl-Gustav och Knut. Jag föreslog att nästa skulle heta Helge. 
 
Men nu ska jag inte vara negativ, här är de jättesnälla också. Mycket är bara ovant.

Her cookie might be sweet

 
Hej, med mig är det bra! Varit lite sjuk i veckan så inte riktigt pallat uppdatera. Idag är här fullt sjå för barnen.Det var inskolning i veckan vilket är jättestort här (helt ärligt, ungefär lika stort som våra studenter), Cornelius och Caecilie var båda bortbjudna till vänner som inskolades och jag var med i kyrkan där de sjöng in de nya eleverna. (Alla äldre elever har en "fadder" hos förstaklassarna som de ska ta hand om och därför var vi också tvugna att vara med i kyrkan.) Ikväll är vi alltså bortbjudna på "inflyttningsfest"  hos grannarna, fast de har bott i huset flera år. Fattar inte riktigt varför, men de firar alltid sitt hus. Eller något. Så jag har bakat kakor idag. Testade att göra farmors hasselnötskakor med mandel också, och det blev väldigt lyckat måste jag säga! Förutom den där lilla detaljen att jag brände mig på ugnen fyra gånger, min hand kommer enligt Josephine bli svart och ruttna. Så jag får väl akta mig för Snape ikväll. 

Annars saknar jag er där hemma i Sverige! 

Italien 17/8-2/9 #2 Siena &San Giminano


Lite mer härliga Italienbilder! Siena var en fantastiskt stad, och katedralen där var den mest praktfulla jag någonsin besökt! Saknar redan värmen...! Här börjar hösten komma krypande med kyliga morgonar! Endast 12 grader när jag tog barnen till skolan imorse, som för övrigt började idag! Jag har redan hunnit med en joggingrunda och ska strax dra mig ner till biblioteket för att jobba lite på mitt skrivprojekt! Tschüssi! 



Money can't buy me love

 
Plånbok, Italien. Prutade rejält och fyndaden denna fina! Och vi alla känner ju mig, rosa, såkalrt, haha.

4 September

Har haft en riktig chilldag, tagit hand om mig själv. Lämnade barnen tidigt på fritids, drog på en första joggingrunda, (Gött att komma igång igen efter semestern!) Sedan tog jag ett långt bad med en hemmagjord banan-ansiktsmask. Lite gó musik i öronen och fixade naglar osv. Sedan har jag bara tagit det lugnt hela dagen, läst, skrivit och varit med barnen på biblioteket! Snart blir det Abendbrot, kvällsmat, och sen ska jag ägna kvällen åt att fördjupa mig i Astrologi och hur man tyder horoskop (Lite research till mitt skrivprojekt...) Tschüssi ♥

Italien 17/8-2/9 #1 Firenze (Florence)

 






Hej meine Lieben, mina älsklingar. Jag är tillbaka i Tyskland! Italien var fantastiskt, jag vet knappt vart jag ska börja berätta...! Det var varmt, ca: 40 grader varje dag utom en då vi hade ett rejält åskväder, hujedamej! Ja har i alla fall legat vid poolen, solat, läst, lekt i poolen med barnen chillat. Och sedan har vi gjort utflykter till massor av gamla städer i Toscana. Här ovan är ett par bilder från Florence. Där var det helt underbart ♥ ! Jag tvekar inte en sekund på att jag vill åka dit igen. Vi var såklart inne i katedralen, klättrade upp i kupolen och fick den grymma utsikten. Barnen älskar att klättra upp i alla möjliga torn så har en hel drös med utsiktsbilder över nästan varje stad. Haha! Vi strosade längs gatorna och åt glass, checkade in den berömda David-statyn, (som för övrigt är symbolen för frihet i Florence) och gick länge och beundrade alla guldsmycken på den berömda Ponte Veccio bron. Mer bilder och små berättelser från de andra städerna, kommer. Tschüssi!





RSS 2.0