Havreplättar
Gjorde Havreplättar till brunch idag efter en joggingrunda! De var supergoda så jag måste dela med mig av det fantastiska receptet. Ca: 15 plättar. Mixa 4 dl havregryn till ett "mjöl". Tillsätt 2 tsk bakpulver, 1 krm kardemumma, 1 krm kanel och ½ krm salt. Mosa 3 bananer i en skål och tillsätt 3 ägg och 3 msk olja. Blanda sedan ner havregrynsblandingen i skålen med bananerna och rör snabbt ihop till en smet. Låt stå ca: 10 minuter. Sedan är det bara steka plättarna! Servera med valfria frukter efter säsong. (Jag valde att lägga till lite keso också)!
Tips #1: Stek i olja och använd "hela" havregryn för både laktos- och glutenfria plättar!
Tips#2: Tillsätt lite honung i receptet för en sötare smak.
Tips#3: Använd olivolja för en lite "matigare" smak.
Tips #1: Stek i olja och använd "hela" havregryn för både laktos- och glutenfria plättar!
Tips#2: Tillsätt lite honung i receptet för en sötare smak.
Tips#3: Använd olivolja för en lite "matigare" smak.
Kommentarer
Linda
Låter gott, får väl testa det nångång ;)
Trackback