< Till bloggens startsida

My name is Khan


Tycker att alla borde se den här filmen.
Den är väldigt berörande och ger en ett helt nytt perspektiv på livet.

Charlotte Free ♥

Why can't I be you? Jag hoppade i sängen tills jag somnade

Wir wollen lieber Träumer sein...


Ich sterb für unsere Unsterblichkeit

Hej! Igår var jag hos mamma, gjorde klart mitt projektarbete och skickade in! Vädret var underbart så det blev kvällspromenad med Elin, ååå vad jag saknar att bo i Floda för den sakens skull... Idag har jag träffat Linnéa och ätit sushi efter skolan, promenaerat i stan med takeawaykaffe!  Alltid lika mysigt! :) ♥

puss!


-


Top shop dreams

 

Für einen Tag, für eine Nacht, für einen Moment
In dem du lachst


The Awakening

The Awakening, första riktigt bra skräckfilmen jag sett sedan Insidous! Den är från 2011 och handlar om en kvinnlig 'spökjagare' på 1920-talet i England, som tar sig an ett uppdrag där hon ska ta reda på vad det är som egentligen händer på en pojkinternatskola. I början är hon helt skeptisk såklart, eftersom hon inte tror på spöken osv men sen börjar det hända saker hon inte kan förklara. (Ett tips är dock att se den med svensk text för vissa personer var jättesvåra att förstå, de pratade så otydligt) Slutet var bra, oväntat och lite svårt att förstå, därför ska jag sätta mig och se den en gång till nu för att verkligen fatta hur allt hängde ihop! Men asbra var den så den rekomenderas! 

Jag blev så rädd vissa stunder att vi skrämde livet ur Linnéas stackars hund. Förlåt Sotis! ♥


I am by your sideHej! Jag har haft en mysig helg. En sån där riktig softhelg som mest spenderats i mina rosa pjamasbyxor med uppsatt hår, utan smink. Skönt! I fredags chillade jag med Elin och Olivia, gjorde egen hallonglass och åt fin mörk choklad till en film som kritikerna sa var bra, den sög. Igår träffade jag Linnéa och Sälis i Alingsås, njöt av vårsolen, gjorde egen pizza och bakade kladdkaka med kaffeglasyr. Vi såg på skräckfilm, gick kvällspromenad och ignorerade projektarbetet lite till.

Tage gehen vorbei

Träffade Linnéa på kaffe efter skolan, satt någon timma på vårt älskade Italien och pratade. Gick genom stan på promenad som vanligt. Mysigt! ♥ Live on, live on!

Tycker den här bilden är störtskön! Jag och Sälis i lördags när vi startade kvällen med lite gott vin! ♥


Och du kan inte fånga migBilden är från en partykväll i februrari

Gårdagskvällen var störtskön! Drack vin och fnissade åt allt möjligt med Linnéa och Elin! "Drick inte så mycket, du blir törstig" sa mannen som arbetade där till mig, vi förstod ingenting, skrattade bara ännu mer. Senare mötte vi upp resten av gänget och drog vidare till Henriksberg där det var hiphopkväll, dansade och sjöng med, hittade på egna texter, till låtar jag aldrig hört förut. Dansade med randoms och påstod att jag faktiskt hette "Fickschnitzel" på riktigt. Drack öl och tiggde till mig en cigg här och var. Blev frågad av en kille jag kännt någon timma om han fick sova över. Jag skrattade och gick därifrån. Åkte bussen hem och var sådär löjligt berusningsglad.

Starbucks

Det ser helt fabulöst ut, eller hur? Jag sitter här i min pjamas och är så galet sugen på varm choklad med hasselnöt, från Starbucks, som jag drack i Berlin. Fast den finns inte i Sverige.


I'm ready to fall

Guten Morgen! ♥ Igår åt jag mörk choklad och kollade på sex and the city hela kvällen. Underbart. Började morgonen med att träna och sedan gjorde jag havrescones och apelsinklyftor till frukost. Nu sitter jag här med en kopp morgonkaffe och lyssnar på meningslös radiomusik. Idag vet jag inte riktigt vart dagen för mig.  Ikväll ska jag i varje fall ut med mina gamla klassisar, Linnéa och Elin för att fira en kompis som fyller år! :) Tschüβ!


Utkast: Mars 16, 2012

Some loves are just short stories, not epic novels, but that doesn't make them any less full of love.
- Carrie Bradshaw
How do you know what's real and what's not

when the whole world is inside your head?

Hej. Jag tillbringar tiden med att arbeta med mitt projektarbete, ångeströka, dricka otaliga mängder te och lyssna på onödigt hög musik.


You can't make me stay, I'll break away

- Har alldeles för mycket jobbigheter i skallen för att riktigt orka. Måste sortera allt.

Wir wolllen lieber Träumer sein

♥ jag är så förbannat jävla lycklig

 


IntouchablesFransk film från 2011. (Bill rekomenderade den i appen) Den handlar om ett möte mellan en man som är förlamad från nacken och ner och en kille från gatan. Hur deras liv förändras efter det helt oplanerade mötet. Deras vägar liksom korsars och förändrar allt för de båda. Lite bucket list känsla över den. Helt bra, helt fin! Och den är så vacker och rolig och sorlig. Mitt humör var en studsboll under den. Bara se den, OK!? Bra!!! ♥

Follow me in to the night

Hej! Bilderna är Linnéas. Idag har jag varit ledig, har tränat yoga, gått promenader och fått vårsol på näsan. Pluggade litegrann en stund men det blev mest lite klotter på ett papper. Träffade Linnéa i stan, drack årets första islatte och tittade på solnedgången vid kanalen. Promenerade genom stan när mörkret föll och pratade om allt och igenting och fönstershoppade på Zara. ♥


The sun will shine like never before

One day I will be ready to go, see the world behind my wall.


Lite mer Berlinbilder.


Mannen som elskert Yngve


En norsk film från 2008. Utspelar sig 1989, muren har precis fallit. Jarle träffar en ny kompis, Helge, de startar ett band tillsammans och Jarle blir tillsammans med Katrine. Sedan börjar det en ny kille i klassen, Yngve, och allt blir skevt. Den handlar om tonårsångest, tonårskänslor, att spela i band, politik och samhällets knepiga vägar. Om att vara ung. Helt underbar film, den finaste jag sett! ♥

They're taking me to parts of my mind

Bilder: Martina

Att strosa på Berlins gator i vårsolen med en cigg i ena handen och en mumsig brödbakelse, från något av alla tusentals bagerier runt omkring, i andra handen. Jag kisade mot vårsolen och skrattade livet rakt i ansiktet. Jag trivs där bland dönerkebablukt och graffitiklotter. U-bahn till stan varje morgon, Schönleinstraβe hette gatan där vi spenderade tre timmar varje dag på tyskalektioner i ett ibland halvtomt ibland smockfullt klassrum med elever från olika nationaliteter. Vi gick på alla museer man kan tänka sig och såg allt sånt där som man "ska ha sett" i Berlin. The Story of Berlin, East Side Gallery, Checkpoint Charlie, Reichtag, Stasihäktet, Madame Tussauds, Brandenburger Tor, Kudamm, vi var till och med på teater! Gick Unter den Linden ner och såg på folk, drack kaffe och skrev våra namn på resterna av Berlinmuren. Hängde på Alexanderplatz och käkade god mat. Det blev drinkar på fredagskvällen, sötsliskiga och goda drinkar, mycket skratt, alkholpåverkade konversationer och fnissiga tunnelbaneresor! Jag promenerade hem från tunnelbanan runt halv sex på morgonen den natten. Då solen var på väg upp och vårfåglarna sjöng in en ny dag och jag mötte människor på väg till jobbet. Jag var sådär fnissigt glad och känslan av att gå där den natten, det var för mig känslan av frihet. Och om jag längtar tillbaka!

Ich such nach dir, wie find ich zu dir?

Im Traum, Im All, Im Sturm, Im freien Fall, Aus Hass, Aus Not, Aus Liebe, Bis zum Tod ♥


Berlin 2012 - Madame Tassauds


.


Två blommor


Höstmysiga arkivbilder


Wanna wake up in a dream

Zwei Jahren


Akrivbild

Jag behöver verkligen skaffa mig en kamera. Snälla mamma och pappa, det önskar jag mig!


Nu packar jag det sista och lyssnar på Tokio Hotel, försöker få vikten i väskan att vara så liten som möjligt så jag kan få med mig en massa nya fräsha saker hem istället! Vårshoppa i Berlin, dricka öl och rosa drinkar. Gå på museum och teater, se resterna från muren, läsa tyska och ha det allmänt gött med skönaste gänget! Jag har förberett lite inlägg medan jag är borta! Hemma igen på lördag! Tschüβ! ♥


Model European Council

Edit: Jag ska förklara lite närmare vad Model European Council är för något. Det är ett EU-rollspel som främst riktar sig till de olika EU-skolarna runt om i Europa, (EU-skolor är framförallt till för de barn som har föräldrar som arbetetar inom EU och därmed reser mycket, dessa skolor finansieras av EU) Vi i Göteborg är med endast för att vi har varit med "ever since" och jag även om vi inte har någon EU-skola så får vi åka varje år ändå. Det hålls i olika länder varje år, och diskussionerna hålls kring aktuella händelser och saker som berör EU. I år var de stora frågorna, skuldkrisen i Europa, Data protection Measures, och hurvida förhandlingar om Turkiets medlemskap i EU ska öppnas eller inte. Jag togs ner på jorden, jag går här hemma i min lilla bubbla på Schillerska och tror att jag är så bra, så duktig men att komma dit ner till München fick mig att inse hur lite jag faktiskt egentligen kan, jämfört med många andra. En nyttig lärdom tror jag. Dessutom fick jag upp ögonen för det här, och jag kan nog faktiskt tänka mig att jobba med det i framtiden!

 

Det var intensiva debatter, inga bortsprungna katter, press överallt men inte nämnvärt kallt. Långa dagar fulla av diskussioner lika svåra att lösa som ekvationer. Ungern la in sitt veto här och var och tillslut hade vi knappt några proposals kvar. Cypern får vi inte glömma, inte heller döma. De vill inte ha Turkiet som medlem i Europeiska Unionen, vilket kanske inte är så konstigt med tanke på situationen. Det var fest och det bjöds på öl, och faktiskt blev det ganska mycket söl. Tunnelbanan hit och dit, kafferaster och tunga laster. Restaurangbesök och ölkrök på en uteservering en sista kväll och frågor om efterfest på ett slumpmässigt hotell. München var en fin stad och jag vill åka dit fler gånger, höra fåglarna sjunga vårsånger och se staden lite mer! Det var en lärorik och intressant resa, men jag blev sjuk och längtade sista natten efter vår hemresa! Nu är jag feberfri och förväntansfull, jag hoppas på en ärofull och inte allt för bakfull resa till Berlin!


RSS 2.0